בשבת האחרונה, אשתי (שמלבד היותה מעצבת שיער ברמות הגבוהות ביותר היא גם אחת הבשלניות הטובות באיזור ראש העין והסביבה) הכינה לשבת מנת פסטה וחזה עוף טעימה ברמות ולטענתה גם ממש פשוטה להכנה.
מנה כזאת היא מושלמת ליום של אימון/משחק כי היא לגמרי עונה על הקריטריונים של 65% פחמימה, 20% חלבון ו15% שומן וויטמינים. היא לא תגרום לכם להרגיש כבדים אחרי הארוחה, היא מתעכלת יחסית בקלות (אין כמעט שומן) והיא תתטעין אתכם במספיק פחמימות שהם הדלק העיקרי לאנרגיה שאנחנו מוציאים במשחק.
ההמלצה היא לאכול את הארוחה הזאת בערך 3-4 שעות לפני המשחק/אימון. אז יאללה למתכון:
מצרכים:
רבע כוס שמן זית
חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל לבן
2 שיני שום
חופן בזיליקום
שקית שעועית ירוקה קפואה
250 גרם פסטה (חצי חבילה)
חבילת רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
איך מכינים?
בשלב הראשון מוסיפים רבע כוס שמן זית לסיר, ומטגנים את הבצל וקוביות החזה עוף יחד עם הכפית פפריקה והמלח (5-6 דקות)
בשלב הבא מוסיפים את העגבניות החתוכות, שתי כפות רוטב עגבניות, שני שיני השום קצוצות דק, הבזיליקום, את הפסטה ושתיים וחצי כוסות מים.
שכל החומרים בסיר מרתיחים הכול ומבשלים בסיר מכוסה רבע שעה (לערבב כל חמש דקות).
לאחר רבע שעה מוסיפים את השעועית הקפואה ומבשלים חמש דקות נוספות.
בודקים שהפסטה והשעועית בסיר התבשלו ויאללה לאכול:)
*המתכון הוא של סימה ביטון מוזמנים לעקוב אחריה בפייסבוק